Mitt liv, sökandet efter kärleken och musiken

Alla inlägg den 10 augusti 2015

Av Mr X - 10 augusti 2015 21:30

Så var det då dags att börja knega på igen. Idag var det inte så mycket att göra så det blev en mjukstart men det lär väl komma framöver så man får fullt upp. Tyvärr har jag haft rätt ont från min prostatit sista dagarna (vilket delvis var anledningen till att jag valde att skriva mer om den i inlägget före detta). För tillfället så beter den sig väldigt lurigt - det känns normalt en stund för att sedan hugga till som fan i min högra testikel. Ajaj. Föreställ er att bli sparkad på pungen, ungefär den smärtan (för er läsare som inte har någon pung kan jag bara konstatera att det gör väldigt ont). Sen är det som bortblåst för att så efter en stund hugga till igen.


Nåja det lär väl ge med sig förr eller senare, bara att härda ut.


Jag unnade mig iallafall en god middag idag som kompensation för det mindre roliga. Lövbiff blev det och så chokladpudding med grädde till efterrätt. Väldigt gott! Nu har jag just avnjutit kvällskaffet och parkerat mig själv i soffan med datorn en stund. Har fastnat totalt för en annan blogg på engelska eller ja, i själva verket har jag inte läst så mycket av själva bloggen i sig men den har en så rolig artikelserie som jag följer. Tjejen som skriver dem gör det på ett så humoristiskt sätt att jag vrider mig av skratt. Ska berätta lite mer om det i ett senare inlägg då jag för tillfället är lite för trött för att skriva några längre inlägg.


Jag tittade förresten in snabbt på Happy Pancake förut idag. Det känns som det går väldigt trögt där - bara ett fåtal visningar av min profil och ett svar på de senaste 5-6 mailen jag skickade ut. Det är nog inte så lätt det här med nätdejting alla gånger och att få napp, särskilt som man. Man hör ju talas om hur kvinnorna på de sidorna blir fullkomligt överrösta av brev från män så jag förstår att det är lätt hänt att drunkna i mängden. Jag måste ha haft nybörjartur när jag råkade på G som till en början var en så bra dejt.


Det blir tomt ibland att vara ensam. Jag vill ju ha någon att prata med, skratta med, ha sex med och mysa med. Helst nu! Every man needs a woman (or a man för dem som är lagda åt det hållet). Men jag har iallafall eventuellt någon som ska komma och hälsa på mig här om några veckor. En tjej jag råkade på i ett annat sammanhang som jag pratat en del med som verkar väldigt trevlig. Jag vet inte alls var vi står, om hon ser mig som en vän eller har mer intresse än så.. mina vänner tycker det låter som hon är intresserad av mig. Men jag tar inte ut något i förskott alls. Vi får helt enkelt se vad som händer  

Av Mr X - 10 augusti 2015 18:45

Jag har tänkt ett tag att jag ska skriva om prostatit som jag lider av. Med tanke på att 1 man på 20 får det någon gång under livet är det en ganska vanlig sjukdom och då det bl.a kan påverka sexlivet tror jag det kan vara av intresse att veta mer om det för såväl män som kvinnor.


Vad är då prostatit?

Jo det är ett samlingsnamn för problem relaterade till prostatan. Oftast är det resultatet av en inflammation i prostatan orsakad av bakterier men det kan också komma av andra okända anledningar. Prostatit smittar inte och av uppenbara skäl kan enbart män få det. Det finns en akut och en kronisk variant. Den akuta kommer plötsligt med mycket symptom och kan oftast behandlas bra med antibiotika. Den kroniska som jag lider av är mer vanlig och svårare att behandla. Man kan ha det i alltifrån månader till år.


Typiska symptom är värk i nedre delen av ryggen, smärta i penis/testiklarna, smärta vid utlösning samt ibland svårigheter att urinera eller ett behov av att kasta vatten oftare än vanligt.


För att då kortfattat sammanfatta min historia: Jag fick prostatit för över 3 år sedan. Det första året var det värsta för mig. Jag hade nästan dagligdags värk i ryggen och värk i pungkulorna. Plötsligt behövde jag gå på toaletten mycket oftare. Förr har jag kunnat gå i princip en hel dag utan att kissa men nu behövde jag gå minst varannan timme. Många gånger var det dock svårt att kunna kissa. Det kändes som att det tryckte på och att jag behövde göra det men det gick inte. Fick vänta och vänta på att det då och då skulle komma en svag stråle. Jag upplevde också mycket sveda i samband med att jag urinerade.


Det här var problem jag levde med dagligdags och som var rätt jobbiga. Men jag märkte snart också andra problem som kom och gick. Ibland när jag hade stånd fick jag ont i min penis. Det kunde plötsligt hugga till av smärta. Och oftast när jag fick utlösning gjorde det väldigt ont. Svårt att förklara smärtan men det kändes som att pc-muskeln krampade och drog ihop sig alldeles för hårt vilket var mycket smärtsamt. Det här var helt förödande för min sexlust. Från att ha sett onani och sex som något skönt som jag gärna ägnade mig åt började jag frukta det. Undvek sex, undvek att onanera. Ibland kunde det gå veckor och när jag väl ägnade mig åt något var jag nästan rädd för att komma då jag inte visste om det skulle göra väldigt ont.


Jag fick prova antibiotika en gång men det hjälpte inte mycket. På den här tiden var jag fortfarande mer skeptisk till mediciner överlag så jag provade aldrig något annat. Tänkte att jag får lära mig leva med det här och härda ut helt enkelt.


Vändpunkten för mig började komma efter det första året. Då minskade den dagliga smärtan i ryggen och i pungkulorna till en punkt där de nästan helt försvann. En annan sak som kom att hjälpa mig väldigt mycket var den dag jag upptäckte att värme och stimulering av de nedre regionerna gjorde att det kändes mycket bättre. Jag började använda en massagedyna dagligdags och såg också till att klä mig varmare under höst/vinter/vår.


En tredje sak som hjälpt mig är när jag hittade studier som visade på att regelbundna utlösningar är väldigt hjälpsamt för män med prostatit. De flesta upplever en förbättring av sitt tillstånd om de får utlösning minst ett par gånger i veckan. Jag började att onanera mer och trots att det var jobbigt i början märkte jag att det hjälpte på lång sikt. Ibland kunde jag få orgasm utan att känna någon smärta alls. Och den spontana värken i pung/penis minskade också.


Idag har jag kommit till en punkt där om jag tar hand om mig själv på rätt sätt så kan jag leva någorlunda symptomfritt i perioder. Det kommer och går i skov men jag kan ha veckor eller månader då jag inte känner av prostatiten särskilt mycket. De enda problemen som helt kvarstår och inte verkar bli bättre är dels att jag måste kissa mycket oftare samt också att det ibland är svårt att kissa.


Jag får skatta mig lycklig som kan leva så pass normalt och i perioder smärtfritt som jag kan. Även om jag börjar undra om mina problem helt kommer läka ut någon gång när det nu har gått över 4 år sedan jag fick dem så kan jag acceptera att leva på det här sättet livet ut om det krävs.


Trots att det är en så pass vanlig sjukdom finns det många som inte vet något om den och förståelsen är inte alltid så bra har jag märkt. En del tycker t ex att det är underligt att jag behöver gå på toa så ofta. Det irriterar folk om man är ute och gör saker. De förstår inte hur det trycker på och det kan upplevas som att blåsan håller på att sprängas.


En annan sak som kan vara svår att förstå är hur sexlusten kan påverkas. Att den dels kan gå ner väldigt mycket om man har mer besvär, särskilt i början. Att man kan undvika sex. Men också det här med att det är viktigt att få regelbunden utlösning. Mitt ex kunde inte få in det i sin skalle trots att jag visade henne flera studier. Hon förstod inte att jag t ex kunde få jätteont efteråt om vi höll på och strulade lite och jag hade stånd en längre tid utan att det blev sex eller utlösning på annat sätt efteråt. Vi var inte jättekompatibla sexuellt redan från start då hon hade mindre lust än vad jag har och det blev inte bättre av min prostatit då hon trodde jag använde det som en ursäkt för att få mer sex. Det var ju lätt för henne att tro, det var ju inte hon som fick uppleva den äckliga smärtan efteråt.


Så till er män som har prostatit och ramlar på den här bloggen, nyckelord är värme och regelbundna utlösningar. Prova massagedyna som jag gjort eller kanske värmefilt. Ta varma bad om ni har badkar. Se till att klä er ordentligt. Och sök hjälp för det finns olika mediciner man kan få prova på. Var inte envis och tänk att ni ska klara er själva som jag gjorde. Och till er kvinnor som är tillsammans med män med prostatit: Var förstående och stötta dem. Bli inte irriterade bara för att ni inte själv har upplevt det och inte vet hur det påverkar ens liv. Om deras sexlust dalar, hjälp dem att övervinna olusten och obehaget. Ta mer initiativ. Istället för att låta det bli något som kommer emellan er, gör något positivt av det. Se det som en morot att vara mer intima med varandra. Sex är underbart och bra för båda två, inte enbart på det fysiska planet men också för psyket, för er allmänna hälsa samt inte minst för förhållandet och att hålla igång glöden ;-)


Jag hoppas att mina erfarenheter kan hjälpa någon annan i samma situation. Skulle det vara någon som läser som har mer frågor eller vill ha fler tips är ni välkomna att lämna en kommentar eller skriva en fråga till mig.

Tidigare månad - Senare månad

Presentation


Jag bloggar om mitt liv, om sökandet efter kärleken och allt därimellan! (För att förtydliga, det är inte jag på profilbilden)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Omröstning

Vad fastnar du först för hos en kille/tjej?
 Ögonen
 Läpparna
 Händerna
 Rösten
 Kroppen (muskler, mage mm)
 Kroppen (bröst, rumpa mm)
 Fastnar inte direkt. Utan mer personligheten/sättet
 Annat

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards