Mitt liv, sökandet efter kärleken och musiken

Senaste inläggen

Av Mr X - 28 juni 2015 14:15

Idag har jag varit på stranden. Lite sol är aldrig fel och dessutom var det dags för premiärdoppet! Trots att det var rätt kallt fortfarande vadade jag obevekligt i, upprepade tyst den gamla ramsan från barndomsdagar "ett två tre på det fjärde ska det ske, på det femte gäller det, på det sjätte SMÄLLER DET" och dök i med både kropp och knopp. Det är alltid bäst att få det gjort så snabbt som möjligt. Efter några minuter har man ju vant sig och det känns behagligt. Simmade några längder fram och tillbaka innan jag parkerade mig på stranden och solade ett tag.


 

(Bilden är inte tagen av mig - jag ska börja ta egna bilder till bloggen inom kort)


Det var några strandraggare i farten också och av ren nyfikenhet bestämde jag mig för att hålla ett öga på deras framfart. Jag tvivlade starkt på att jag skulle få några vettiga uppslag av dem och på den punkten hade jag helt rätt. Däremot fick jag mig ett gott skratt då en av dem, en skranglig 16-17 åring koncentrerade sig så hårt på att spänna sig och flexa magmusklerna inför ett par tjejer att han utan att märka det backade in i ett sandslott som ett litet barn börjat bygga. Lyckligtvis kom inte barnet i hans väg då han föll ner i sanden men däremot blev han utskrattad av tonårstjejerna han hade försökt impa på och fick även en rejäl utskällning av pappan till barnet för att han haft sönder sandslottet. Han dröp iväg relativt snabbt med sin kompis och förhoppningsvis ser han sig för lite bättre nästa gång.


Efter badet blev det en sväng in till stan och käka pizza. Är det fler än jag som alltid blir hungrig av att bada?

Nu är jag hemma igen och ska sätta mig med ett projekt jag behöver få färdigt.

Det är stekhett men lyckligtvis har jag en enorm fläkt som blåser mig i ansiktet och ökar min arbetseffektivitet med några hundra procent!

Av Mr X - 28 juni 2015 01:15

Det frågade en vän mig för några dagar sedan i samma veva som jag berättade för henne att jag lagt upp en profil på en dejtingsida. Och det är onekligen en väldigt bra fråga. Särskilt som det ofta finns en stor diskrepans mellan vilken typ av partner folk säger att de vill ha och den partner de faktiskt blir tillsammans med i slutändan! Bara för att ta ett exempel så känner jag en kvinna som var benhård med att den kille hon skulle träffa måste vara vänster, måste bo i samma stad som henne, bör ha liknande intressen osv. Det slutade med att hon blev tillsammans med en kille som hade en annan politisk inriktning, som bodde mer än 70 mil bort och som hon knappt hade några gemensamma intressen med. Är det inte en rätt tydlig indikation på att kärlek inte kan tyglas?


Samtidigt är det förstås viktigt att man blir tillsammans med någon man fungerar bra med och tummar man allt för mycket på sina krav tror jag det ofta leder till att förhållandet går i kras när nyförälskelsen har gått över. Så jag satt ute tidigare idag och filosoferade medan jag njöt av solskenet. Utseende är av ganska ringa betydelse för mig kom jag fram till. Visst spelar det roll men det är helt klart av mindre vikt än personligheten. Dessutom har jag sedan länge tillbaka insett att jag har en lite udda och avvikande smak - ibland kan jag tycka att någon som merparten människor kanske inte skulle finna så attraktiv är väldigt fin. Över till personligheten då. Att hon är trevlig och empatisk är ett måste kom jag fram till. Och intelligens? Ja tack. Även humor är viktigt för utan skratt kan man ju inte leva.


Men sen då? Det är så lätt att rada upp olika attribut och egenskaper men det blir en lång tråkig lista och vad säger den egentligen i praktiken? Som jag också alltid har varit en övertygad anhängare av teorin att det är de små sakerna som indikerar hur en människa är i stort slog jag om helt och kom istället fram till att följande saker vore positiva tecken:


*Om hon frågar om vi ska dela istället för att bara norpa åt sig det sista wienerbrödet själv

*Om hon gillar Seinfeld (det ultimata humortestet - ingen med en riktigt god humor kan låta bli att skratta)

*Om hon inte svarar ja när jag frågar om Leonardo Da Vinci var en känd basketspelare

*Om hon blir gladare av en lång kram och massa kyssar än ett dyrt smycke när hon är ledsen

 

4 enkla punkter som ändå säger så mycket om en människa! Jag kanske ska göra det till en vana att stämma av framtida dejter mot denna lista? Haha.


Nu lockar sängen ty det har varit en lång dag och imorgon har jag mycket att göra.

Men ett nytt inlägg om mitt vidare sökande utlovas inom kort.

Av Mr X - 27 juni 2015 21:15

Eller? När man tänker på saken så tycker jag det uttrycket är väldigt sant. Det finns inget annat här i världen som kan trollbinda och engagera oss människor så mycket. Ingenting som kan få oss att känna så starkt, på både gott och ont. Världen ter sig aldrig så fantastisk som när vi är förälskade och inte heller ter den sig någonsin så fruktansvärt bedrövlig och hopplös som när vi förlorat någon vi älskat. Ändå är sorgen och smärtan nödvändig för att vi ska kunna skilja på och till fullo uppskatta de lyckliga och fina ögonblicken.


Jag har länge vandrat min egen väg ensam och haft både bra och dåliga stunder. Nu känner jag att det är dags att släppa in kärleken i mitt liv igen. Syftet med denna blogg kommer därför bli att dokumentera resan dit. Jag kommer dela med mig av mig själv, min vardag och mitt sökande efter den rätta kvinnan för mig. Kanske kommer jag också ta ett och annat råd om det finns någon klok människa som läser min blogg och som har tankar eller funderingar :-)


Någonstans där ute i världen finns den kvinna jag vill dela mitt allra innersta med. Tanken är svindlande.


 

Presentation


Jag bloggar om mitt liv, om sökandet efter kärleken och allt därimellan! (För att förtydliga, det är inte jag på profilbilden)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Omröstning

Vad fastnar du först för hos en kille/tjej?
 Ögonen
 Läpparna
 Händerna
 Rösten
 Kroppen (muskler, mage mm)
 Kroppen (bröst, rumpa mm)
 Fastnar inte direkt. Utan mer personligheten/sättet
 Annat

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards