Mitt liv, sökandet efter kärleken och musiken

Senaste inläggen

Av Mr X - 6 juli 2015 00:53

Klockan är ett men jag är inte ett dugg trött. La mig ändå i sängen för någon stund sen i någon fåfängd förhoppning att jag skulle slumra till men icke sa nicke. Ibland blir det inte förrän 3-4 tiden som jag somnar. Jag har sömntabletter liggandes jag fått utskrivet någon gång men jag tar helst inte av dem om det inte är nödvändigt, man blir så seg dagen efter. Lite av problemet är nog att jag gillar natten så mycket. Allt är så lugnt och fridfullt och jag blir ofta som mest kreativ då.


Ibland brukar jag ta promenader på nätterna, det är väldigt skönt. Har tänkt ett tag på att börja gymma igen och då borde jag väl egentligen lägga passen på nätterna. Passar bra också så är det mindre folk på gymmet och inget väntande på att någon ska bli färdig med något. Eller så får jag helt enkelt lägga om mina sömnrutiner. Det blir så lätt hänt att man fastnar uppe med datorn sent. Sist jag la mig i någorlunda tid regelbundet var nog när jag var i ett förhållande. Då har man ju en motivering att gå till sängs :-) Det är mindre lockande när sängen står tom.


Det påminner mig förresten om en fd. vän som var i ett rätt risigt förhållande (till stor del orsakat av hans massiva spelberoende). En  gång en sen kväll hade hans flickvän klätt av sig naken, gått och ställt sig framför honom och smekt sig själv medan hon i ett förföriskt tonfall undrade om det inte var dags att stänga av datorn och komma och lägga sig. Tror ni att han gjorde det? Ånej! Han spelade på för det var ju snart dags för ny level igen. Det tog slut rätt snabbt mellan dem efteråt, vidare kommentarer om varför är överflödiga.


Nejdå man ska akta sig noga för att inte ge sin partner uppmärksamhet precis som jag och Tuula diskuterade tidigare. Det är inte roligt att vara tillsammans med någon som är så frånvarande. Visst kan jag också fastna med det ena eller det andra emellanåt men jag tror ändå jag är rätt bra på att ge min odelade uppmärksamhet med jämna mellanrum och det brukar vara uppskattat. Och har jag att välja mellan ett stycke elektronik eller en varm & naken kvinna som är på ett lekfullt humör så blir valet ganska enkelt. Man är ju inte mer än bara man :-)


Jag slötittar just nu på South Park. Det var ju världens grej när den kom ut där 1999 eller när det nu var, brukade alltid se den på eftermiddagarna med polarna. Den är väl kanske inte lika rolig idag när man är 16 år äldre och till största delen har lagt könshumorn bakom sig men visst har den ett skrattvärde. Jag skrattar ofta och länge ibland åt diverse saker och det tar jag som ett gott tecken på att trots allt jag har varit med om så finns det fortfarande en god del glädje och positivitet inom mig.


Nu sätter jag punkt för mina nattliga funderngar för det känns som jag skulle kunna somna inom kort.

Sov så gott kära läsare.

Av Mr X - 5 juli 2015 13:03

Så var det dags igen för en liten statusuppdatering vad gäller dejtandet. Jag har nu bestämt träff med en tjej nästa helg. Egentligen hade jag gärna hunnit prata lite mer över nätet med henne innan vi träffades då jag tycker det är ett bra sätt att stämma av hur det känns. Jag är inte riktigt bekväm med att gå på dejter bara sådär utan att veta desto mer innan och sist jag gjorde det blev det ju inte direkt jättelyckat som mina läsare vet. Men hon skulle iväg på en minisemester nästnästa vecka så då passade det bäst att träffas innan den. Hon bor inne i stan så det är ju väldigt nära.


Jag måste erkänna att den här dejten känns lite pirrigare än den förra och har jag sagt A får jag väl säga B också. Det beror nämligen på att hon kommer från Portugal och eder kära Mr X var för 2-3 år sedan vansinnigt förälskad i en kvinna från det landet. Ända sedan dess har jag varit lite extra svag för latinas även om jag tycker väldigt bra om svenska kvinnor också. Ska man tillåta sig att generalisera en smula så kan de ofta vara lite mer traditionella och även ha ett mer intensivt och hetlevrat humör vilket har både sina för och nackdelar. Men hon känns lätt att prata med och ser snäll/trevlig ut så förhoppningsvis blir det en bra dejt.


Har hållit ett öga på omröstningen jag har uppe om vad för slags dejt ni läsare skulle vilja gå på. Hittills är det jämnt skägg mellan bowling och picnic på stranden som har 2 röster vardera och därefter kommer ta en promenad tillsammans med 1 röst. Det är nog nästan dem jag själv skulle röstat på också. Den här dejten kommer bli just en picnic på stranden och medan nackdelen är att det kan bli lite väl intimt för en första dejt så är ju fördelen att man kan bryta av med bad och annat kul om det skulle bli lite tyst och stelt.

Av Mr X - 4 juli 2015 19:30

Idag tänkte jag fylla på med lite egna bilder till bloggen, jag har ju lånat friskt från google tidigare hehe.

Jag var en vända hos min mor och passade då på att ta en promenad i det fina sommarvädret. Jag gillar att ta promenader där för det finns så många fler smågator/vägar och naturen är närmare inpå än där jag bor. Det är även den plats där jag levde under min tonårstid så jag har många minnen därifrån. Under promenadens gång och då jag inte var upptagen med att undvika att bli påkörd av den tonårsflicka som susade fram och tillbaka på sin moped på ett högst svajjigt sätt passade jag på att knäppa några bilder:


 

Väldigt fint hus som min bild/vinkel tyvärr inte alls gör rättvisa.


 


 

Tycker det där stället är lite roligt.. inte i något vidare skick men det påminner mig om när jag växte upp ute på landet som barn.


 


 


 

Lekparker, man är väl för gammal för att vistas där...?


 


Nädå gunga blir man aldrig för gammal för att göra! Däremot höll jag mig ifrån det lilla lekhuset med den ytte pyttiga rutschkanan även om den såg mycket frestande ut!


 


Det här vet jag faktiskt inte riktigt vad det är. Någon underlig typ av trädkoja? Fast det ser snarare ut som en bur. Den ligger nära lekplatsen så det kanske är där bråkiga barn hamnar. Haha nejdå.


Sen var det inte så mycket mer att visa från min promenad. Jag var på en liten tillställning tidigare idag också. Inget stort, bara 15-20 personer ungefär. Men det var trevligt. Jag passade på att knäppa en bild innan jag gick också. Mr X behåller dock sin anonymitet för tillfället.


 


Ja om ni har tagit er igenom allt det där så har ni förmodligen insett att fotografering inte riktigt är min grej. Inte bildredigering heller. Men det är lugnt, man kan inte vara bra på allt. Det är en syssla som jag gärna överlåter åt min respektive de gånger jag har en sådan. Ikväll skulle jag ha varit ut med en vän men han fick förhinder så jag får se vad jag hittar på, kvällen är ung än.


Av Mr X - 4 juli 2015 10:46

Så sa Jago i pjäsen Othello av Shakespeare om jag inte helt missminner mig. Det ligger onekligen någonting i det. Svartsjukan när den griper en människa är sällan vacker att skåda och har förstört många förhållanden genom den brist på tillit och det konstanta tvivel som den tillför. Jag har själv en gång varit tillsammans med en person som var fruktansvärt svartsjuk av sig. Den f.d miss X hade en oerhört klängig tendens och de gånger vi var ifrån varandra, en ovana att ringa i tid och otid. Ingen som kände mig kunde hysa något tvivel om att jag hade en flickvän efter att ha umgåtts med mig blott ett par gånger. Det var också en bidragande orsak till att förhållandet så småningom tog slut.


Jag skulle också kunna berätta en historia om ett par nära bekanta. Om fröken intellektuell och herr enfaldig som jag här väljer att kalla dem. De var förstås ett omaka par redan från början men kanske hade saker gått annorlunda om inte herr enfaldig hade hyst en så osäker och svartsjuk natur att han till slut knappast ens klarade av att fröken intellektuell hade kontakt med sin egen familj. Fröken intellektuell tog sedermera sitt förnuft till fånga och avslutade lyckligtvis förhållandet innan det helt spårade ur.


Samtidigt, trots dessa otvivelaktiga bevis på vad svartsjuka kan ställa till med vågar jag faktiskt hävda att svartsjuka i en lagom dos är en sund och naturlig reaktion även i det lyckligaste förhållandet av dem alla. Genom att älska kan vi finna stor styrka men vi gör också oss själva mer sårbara. Och den sårbarheten kan vara väldigt vacker de gånger den tjänar som ett bevis på vår partners kärlek för oss snarare än ett ifrågasättande av deras mentala hälsa. Rättfärdig svartsjuka som är grundad i verkligheten och som tyglas är inte nödvändigtvis av ondo.


Jag vet att det finns människor som tycker annorlunda. Det finns människor även inom monogama förhållanden som aldrig blir svartsjuka och som förespråkar fri kärlek. Jag vill inte säga att det inte kan finnas sådana övermänniskor som kommit längre än oss andra och som med jämnmod accepterar att kärleken, livet eller något annat kan ta slut när som helst och helt enkelt lever för varje dag som om den vore den sista.  Men jag tror att för den stora merparten av oss människor så innebär all form av kärlek även en viss rädsla inför att förlora det vi älskar. Det är inte så enkelt som att bara plocka russinen ur kakan och ta allt det som är fint och bra samtidigt som vi negligerar allt det andra.


Därför hyser jag alltid en naggande misstanke om att människor som är helt obekanta med svartsjuka heller aldrig har älskat på riktigt. Det händer säkerligen att jag har fel ibland - men jag tror också att jag många gånger har helt rätt.

Av Mr X - 3 juli 2015 22:28

Idag har också varit en varm och jäktig dag. Så nu känns det skönt att varva ner lite och ta det lugnt. Har just tagit en kall dusch, druckit ordentligt och bytt till linne och shorts så man blir lite kyligare och mer klartänkt. Det är ju nu en gång så att jag är en väldigt varmblodig människa, sover t ex ibland utan täcke fast på vintern så när det blir riktigt hett kan det bli för mycket för mig. Tänkte slå mig ner i soffan nu och se på film, det här är vad som står på menyn


 


Jag har gjort några nya spellistor jag tänkte dela med mig av också. Den här går ut till er som kanske får till det ikväll och vill komma i rätt stämning ;-)


Men jag har också gjort en till oss som spenderar kvällen ensamma.

Slängde in rätt mycket 50-60-70 tals låtar, sådana som man blir glad av att höra :-)Så hoppas jag att ni andra har en fin fredag också!

På återseende.

Av Mr X - 3 juli 2015 19:15

Det här skulle ha blivit ett långt inlägg om vården i dagens Sverige. Hur gravt den missköts i stora delar av landet och hur många människor som får lida för det. Hur förbannad jag blir för att någon jag älskar så innerligt får lida. Med en anhörig som länge haft svåra problem har jag fått ta otaliga duster med läkare, sköterskor och diverse instanser för att försöka få hjälp och rätt behandling. Jag har sett vårdens allra sämsta sidor och hur man från läkares håll många gånger fullkomligt skiter i sina patienters välmåenden. Men jag orkar faktiskt inte slösa min tid just idag. Just ikväll lämnar jag vården och alla dess brister därhän. Den dagen jag skriver mer utförligt kommer det enbart vara av den anledningen att fler människor behöver få upp ögonen för hur illa vårdsituationen ser ut idag. Min ilska ventilerar jag här och nu genom att visa fingret till alla er avskum som aktivt ombesörjer att människor får må dåligt och ha ont dag efter dag efter dag. Det finns inte ett straff som är hårt nog för er. Och till er läkare som faktiskt är kompetenta och har någon slags medmänsklighet - tack för att ni finns. För finns, det gör ni, även om ni är sällsynta!Av Mr X - 2 juli 2015 23:00

Fast det roliga får vänta till helgen. Idag har det varit en slitsam dag. Var och hjälpte en bekant som håller på att flytta, blev några timmars kånkande i den stekheta värmen. Aldrig har vatten smakat så gott som det gjorde efteråt kan jag lova. Sen blev det lite jäktigt framåt kvällskvisten då jag blev tvungen att fixa med lite pappersjobb som skulle bli klart. Nu sitter jag och vilar i soffan och ska kika lite på tv innan det blir sängdags. Funderar på att börja se om Dexter. Eller kanske titta på House. Jag har ett medicinskt intresse på sidan av och vet en hel del, det är mig folk brukar frågar om sina krämpor eller mediciner hehe.


I helgen ska jag förmodligen ut på krogen. Det blir inte av så ofta då jag egentligen inte finner så stort nöje i det, även om det förstås kan vara kul ibland i gott sällskap. Annars vet jag inte så noga vad jag ska göra. Faller andan på kanske jag fortsätter jobba med en låt som jag håller på att spela in. Det är ett ganska tidskrävande jobb då jag spelar alla instrument själv och även sköter inspelning och mixning på egen hand så det går sakta framåt men det är slutresultatet som är det viktiga och jag tror det kommer bli bra :-) Sen får man ju passa på att vara ute också när det är så fint väder.


Vad har ni läsare för intressen förresten? Ja i den mån jag nu har läsare, det är nog på sin höjd ett fåtal.

Skulle vara roligt att höra så lämna gärna en kommentar!

Av Mr X - 1 juli 2015 21:45

Till att börja med får jag slänga in en brasklapp; Jag har inte någon stor erfarenhet av förhållanden. Jag har bara varit i ett par stycken men jag hedrar mig själv med att genom åren ha lärt mig ett och annat både från mina egna erfarenheter samt även andras. Då jag själv inte är i ett förhållande och således inte har möjlighet att praktisera själv tänkte jag passa på att dela med mig av några tips till andra som kanske är i ett och känner att det stundvis är svårt att få det att gå runt. Mycket av det jag skriver gäller förstås såväl kvinnor som män men jag kommer skriva främst utifrån ett manligt perspektiv.


1. Lyssna på henne

 

Så grundläggande som det bara blir och ändå verkar många ha svårt med det. Genom att inte lyssna går du inte enbart miste om information som kanske är viktig utan du visar inte heller någon respekt. Hur tycker du själv det känns om du har något viktigt att säga och den andra personen bara hummar frånvarande medan de stirrar på datorskärmen eller tv'n? Förmodligen inte så roligt. Den man som inte lyssnar på sin kvinna kommer snart att finna att hon pratar mindre och mindre. Tyvärr tror vissa att det är ett bra tecken när det blir "tyst på tjatet och gnatet" och lugn och ro istället. Oj vad ni bedrar er. Hennes tystnad innebär att hon gett upp hoppet om att kunna prata med er eller ändra på saker och det är då man bör bli orolig på allvar.


2. Var spontan


 

 

Rätt sorts spontanitet är jättebra! Det är ju nu en gång så att omväxling förnöjer och de flesta vill inte spendera dag in och dag ut på exakt samma sätt och göra samma saker om och om igen. Lite spontanitet och överraskningar med jämna mellanrum håller igång förhållandet. En bra typ av spontanitet är att t ex boka in en kärlekssemester för er två bara (givetvis har du innan på ett diskret sätt stämt av att hon inte är upptagen med något annat då). Eller varför inte en så enkel sak som att erbjuda en massage när hon är trött efter en lång arbetsdag?


Dålig spontanitet är när du dyker upp utanför dörren med en bukett rosor efter att hon gjort slut, ignorerat dina sms och telefonsamtal i veckotals för att så till sist när du vägrade fatta vinken bad dig dra åt helvete. Undvik.
3. Slit inte ut orden

 

Särskilt de yngre generationerna som vuxit upp med internet och mobiltelefoner verkar älska att slänga sig omkring med massor av "älskar dig sötnos <33333" och liknande gull. Det är förstås väldigt sött och kanske trevligt i början men vilken betydelse har de här orden efter några månader eller år för den delen? Man blir tillvand som med allt annat. "Jag älskar dig" blir till en alldaglig fras, som vilken annan som helst. Vi reflekterar knappt över den längre och kan inte uppskatta den på rätt sätt.


Jag förespråkar inte att man ska vara kylig och bister av sig, nejnej. Man behöver inte gå till överdrift åt andra hållet som norrlänningen som när han fick frågan varför han aldrig sa att han älskade sin kvinna svarade "jag har ju sagt det en gång, jag säger till om det skulle ändras". Vad jag menar är att man kan spara på orden så att de när man säger dem faktiskt väcker det där pirret i den andra personen. Så att hon när du viskar ömt i hennes öra vet att du menar vad du säger. Berätta gärna för henne att du älskar och uppskattar henne men gör det inte vareviga dag.4. Visa att du finns där

 

 

 

Ibland går allting snett. Det händer tråkiga saker, kanske med familj/vänner, jobbet eller något annat och hon blir ledsen eller orolig. Alla män är inte så bra på att trösta eller hitta de rätta sakerna att säga och det är OK, det viktigaste är att du finns där för henne. Låt henne prata ut och lyssna på henne. Lägg armen omkring henne. Ge henne en kram. Släpp allt annat som inte är akut och ta dig tiden att bara sitta ner med henne och finnas till för henne. Att bli bättre på att finnas där och trösta är också en träningssak. Undviker man hela tiden det kommer man aldrig bli bättre på det.
5. Mys med henne och ta på henne


Så gott som alla människor gillar närhet med rätt person. Sex är skönt och en viktig del av ett förhållande men det är lika viktigt att kunna vara fysisk på andra sätt. Kyssar och kramar är trevligt ibland. Eller att ligga sked och se på en film. Eller att ligga tätt intill och hålla om henne på kvällen och låta henne somna i dina armar.


Som bekant kan det ena också leda till det andra ibland. Kyssar kan leda till smek som leder till att kläder åker av och att sex står på menyn. Eller lite småfräckt och busigt tafsande på hennes rumpa eller bröst kan leda till att hon blir på humör och att det blir åka av.  Generellt sett är förspel oftast viktigare för kvinnor än för män så därför kan det vara en god ide att ägna tid åt det. Men glöm inte att mys kan få vara bara mys också utan att det alltid nödvändigtvis måste leda till mer.
6. Se till att hon kommer

 

 


Vad vore sex utan en skön orgasm på slutet? Det vet tyvärr många kvinnor som kanske har svårt att komma av enbart vaginalt sex. Det är så otroligt grundläggande att det inte borde behöva sägas men jag säger det ändå, sex handlar om att ge och ta. Om den ena partern bara tar och inte ger kommer det ofrånkomligen leda till problem i det långa loppet.


Gör det som behövs för att ta henne dit. Smek henne. Slicka henne. Pulla henne. Om det här känns som tråkiga och jobbiga måsten är du antingen ihop med helt fel person eller så har du helt enkelt en otroligt tråkig och egoistisk inställning till sex. För jag måste då personligen säga att det är få saker som är så upphetsande som att slicka sin älsklings våta lilla fitta medan hon andas tungt och stönar av njutningen.


Sen är det också så att det finns kvinnor som har svårt men inte omöjligt att komma av vaginalt sex. Jag känner till ett par där kvinnan som är över 30 år och hela livet trott att hon inte kunde komma av enbart penetrerande sex upptäckte att det kunde hon visst. Allt som krävdes var att hon hade sex med en man som faktiskt bemödade sig med att prova olika tekniker och tricks för att ta henne dit.


I starkt förenklade termer - en kvinna som får komma ofta är en lycklig kvinna. Se till att ta hand om hennes behov så ökar också chansen att hon tar hand om dina på ett bra sätt och blir mer öppen för att prova nya saker i sängen. Det är också en ganska härlig känsla och något av en ego-boost att uppleva hur en kvinna kommer hårt och länge med ens kuk djupt inom henne.
7. Ställ krav på henne

 

Allting handlar inte om hur hon vill ha det eller hennes njutning utan lika mycket handlar det om din egen. Såväl som det finns kvinnor som har svårt att våga ställa krav eller uttrycka vad de vill ha och behöver finns det också män som har samma svårigheter. Var tydlig med vad du vill. Det är extra viktigt om du märker att din partner har svårt att tolka mer subtila signaler. Acceptera aldrig att bli behandlad på ett dåligt sätt av henne och kräv respekt.


Samtidigt är inte alltid krav eller hårda ord det bästa sättet att hantera vad du upplever som ett problem. Prata ut med henne om saken.  Det ger henne en chans att förklara hur hon ser på det och en chans för dig att förstå hennes synvinkel. Tillsammans kanske ni kan hitta en lösning. Ofta är det så att om man säger saker på ett lugnt och sakligt sätt och förklarar hur mycket de betyder för en kan ens partner hellre tänka sig att göra vissa kompromisser eller kanske ändra på vissa vanor.Det här är förstås bara ett axplock och det finns andra saker som också är väldigt betydelsefulla i ett förhållande. Men det är min fasta tro att många förhållanden skulle fungera mycket bättre och att många separationer skulle kunna undvikas om människor tänkte mer på dessa punkter. Ibland vet man hur man borde göra och ändå gör man fel. Det är mänskligt. Men genom att försöka vårt bästa kan vi bli bättre människor och bättre partners.


/Dr Kärlek loggar ut

Presentation


Jag bloggar om mitt liv, om sökandet efter kärleken och allt därimellan! (För att förtydliga, det är inte jag på profilbilden)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Omröstning

Vad fastnar du först för hos en kille/tjej?
 Ögonen
 Läpparna
 Händerna
 Rösten
 Kroppen (muskler, mage mm)
 Kroppen (bröst, rumpa mm)
 Fastnar inte direkt. Utan mer personligheten/sättet
 Annat

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4
5
6 7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2015
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards