Mitt liv, sökandet efter kärleken och musiken

Direktlänk till inlägg 2 juli 2015

We work hard, we play hard

Av Mr X - 2 juli 2015 23:00

Fast det roliga får vänta till helgen. Idag har det varit en slitsam dag. Var och hjälpte en bekant som håller på att flytta, blev några timmars kånkande i den stekheta värmen. Aldrig har vatten smakat så gott som det gjorde efteråt kan jag lova. Sen blev det lite jäktigt framåt kvällskvisten då jag blev tvungen att fixa med lite pappersjobb som skulle bli klart. Nu sitter jag och vilar i soffan och ska kika lite på tv innan det blir sängdags. Funderar på att börja se om Dexter. Eller kanske titta på House. Jag har ett medicinskt intresse på sidan av och vet en hel del, det är mig folk brukar frågar om sina krämpor eller mediciner hehe.


I helgen ska jag förmodligen ut på krogen. Det blir inte av så ofta då jag egentligen inte finner så stort nöje i det, även om det förstås kan vara kul ibland i gott sällskap. Annars vet jag inte så noga vad jag ska göra. Faller andan på kanske jag fortsätter jobba med en låt som jag håller på att spela in. Det är ett ganska tidskrävande jobb då jag spelar alla instrument själv och även sköter inspelning och mixning på egen hand så det går sakta framåt men det är slutresultatet som är det viktiga och jag tror det kommer bli bra :-) Sen får man ju passa på att vara ute också när det är så fint väder.


Vad har ni läsare för intressen förresten? Ja i den mån jag nu har läsare, det är nog på sin höjd ett fåtal.

Skulle vara roligt att höra så lämna gärna en kommentar!

 
 
Tuula

Tuula

2 juli 2015 23:48

Mitt största intresse är foto, i alla dess former. Egna foton, andras foton, erotiska foton, naturfoton.. Man kan säga så mycket om ens sinnesstämning genom att titta på ett fotografi :)

http://midnightpoison.bloggplatsen.se

Mr X

2 juli 2015 23:51

Inget jag är bra på men jag gillar att titta på andras foton. Erotiska foton är onekligen trevliga de med ;-) Har du systemkamera förresten?

 
Tuula

Tuula

3 juli 2015 03:00

Just nu fotograferar jag endast med min iphone, har ingen systemkamera. :/ Men har ev en nikon 3200 på ingång :)

http://midnightpoison.bloggplatsen.se

Mr X

3 juli 2015 11:39

Jahadu vad kul :-) Nikon gör bra kameror, så mycket vet jag iallafall!

 
Tuula

Tuula

3 juli 2015 15:45

Ja, de gör de :) Hade en nikon d40 innan, men den sålde mitt ex så den har jag inte kvar längre :(

http://midnightpoison.bloggplatsen.se

 
Maria

Maria

12 juli 2015 10:58

Dexter och House är två riktigt bra serier. Tittade mycket på dem förr, sen händer det ibland att jag tröttnar och då glöms serierna bort.

Tittade mycket på House då en närstående gick bort hastigt, tror det var ett sätt att komma över sorgen.

Vad spännande att du har ett medicinskt intresse. Tycker det är viktigt att man har något man känner att man brinner för.

Jag har många blandade intressen, främst hundar, fotografering, teckna, filmer och böcker. Ja det var nog allt haha.

Musik är alltid roligt, är det en egen låt du spelar in? :)

Sen med tanke på ditt intresse för medicin och så, har jag en fråga. Som du kanske läst i min blogg har jag ett kroniskt besvär som gör ont dagligen.

Har blivit dåligt behandlad i vården och smärtlindring finns inte att få. Det jag har fått utskrivet men numera slutat med helt (trots jag har några askar kvar) är Xatral och Attarax samt papaverin. Xatral är nog det enda som hjälpte men kände att jag fick problem med yrsel.

Numera är Treo det enda som hjälper mot den enorma svedan som urinvägarna ger. Tar en brustablett om dagen. Har slutat då och då men ger alltid med mig när jag har som ondast.

Tror jag är lite smått beroende då jag får abstinens i form av huvudvärk. Är lite rädd för biverkningarna och att kroppen tar stryk. Jag har att välja bland ont en hel dag eller lindring några timmar.

Om du har tid och ork, vill du ge en synpunkt? :)

http://overleva-uretrit.bloggplatsen.se

Mr X

12 juli 2015 12:38

Dexter var riktigt riktigt bra men värdelöst slut tyvärr. Får beklaga sorgen för att du förlorat en anhörig :/

Ja du tecknar ju väldigt bra minst sagt :-)
Man behöver verkligen kreativa utlopp.. alltid roligt att göra något kreativt. Har du provat på att skriva något? Japp det är en egen låt. Jag har massvis med låtar som jag undan för undan försöker spela in och sätta på pränt.

Jo jag har ju läst lite i din blogg om dina besvär. Tråkigt att du har dem :/ Uretrit är alltså en inflammation i urinröret som jag förstår det och det är det som orsakar dina besvär? Rent spontant skulle jag säga att jag tror Naproxen vore mer smärtlindrande än Treo för dig. Har du provat den? Finns att köpa receptfritt på apoteket om du vill testa. Se alltid till att äta något och helst dricka mjölk i samma veva du tar den för annars kan man få problem med magen.

Sen ur rent medicinskt intresse undrar jag lite varför du fått utskrivet atarax? Det skrivs främst ut som ett väldigt milt lugnande vid t ex oro/ångest. Jag kan inte se hur en antihistamin som atarax skulle hjälpa mot sveda och värk.

Jag ska fundera lite på vad annat i läkemedelsväg som skulle kunna hjälpa dig.

Jag har själv prostatit. Det är ju lite annorlunda än uretrit men delar många likheter, beror också på inflammation, orsakar värk och ibland sveda när man ska urinera osv. För några år sedan var jag rätt dålig. Sved ofta riktigt illa när jag skulle pissa och hade en del värk i testiklarna och i nedre delen av ryggen. Värst var kanske att det ibland gjorde fruktansvärt ont när jag kom. Jag menar.. orgasm är ju något de flesta förknippar med en väldigt skön känsla och att det istället gör ont.. tappade helt sugen och lusten efter sex.

Men jag har blivit betydligt bättre, faktiskt till den punkt där jag idag kan gå relativt symptomfri i veckotals och jag äter inga mediciner alls. För mig verkar nyckeln vara värme och stimulation. Jag är helt övertygad om att min förbättring skett av den massagedyna jag köpte förförra julen. Efter att jag hade använt den dagligdags i en månad blev det en enorm symptomlindring. Och det har hållit i sig. Dock märker jag om jag slarvat med att ta massage/varit bortrest börjar besvären bli värre igen.

Sen har jag väl snappat upp ett och annat också och provat mig fram. Värme är som sagt viktigt och jag undviker numera att t ex sitta ute på bänkar om det inte är sommartid. Har också märkt som så många andra med prostatit att det är viktigt med regelbunden utlösning, då håller sig besvären i schack och det kan kännas precis så skönt som det ska att få orgasm. Så där har man ju en bra anledning också till sex eller att leka med sig själv hehe.

Men det jag tänker är att om du inte redan har en sån så skulle jag inhandla en massagedyna om jag vore du. I bästa fall kanske det kan hjälpa med dina besvär också. Sen kan man ju alltid köpa en dyrare dyna eller en massagestol om man ser att det fungerar.

 
Maria

Maria

12 juli 2015 17:43

Tack :)

Nja när jag var yngre skrev jag lite olika texter och dikter. Vad roligt! Då kanske vi får ta del av det så småningom :)

Ja, tyvärr. Vet ibland inte vad jag har men det är diagnosen jag fått. Har inte gjort en cystoskopi tror att det blir värre så försöker med allt annat. Har du gjort en sådan undersökning?

Ibland tror jag mig finna andra symptom som lutar mer åt pelvic floor. Då besvären emellanåt sitter i underlivet. Och att det kan vara musklerna som spökar.

Tråkigt att höra att du också är drabbad av något liknande. Förstår verkligen hur jobbigt det kan vara. Men det låter ju ändå positivt att dina besvär kan försvinna upp till en två veckor.

Jag brukar säga att minst 60% av dagen har jag ont. Men det är betydligt bättre än för några år sedan.

Har faktiskt testat naproxen men kanske ska man ta två direkt, annars blir det inget resultat. Eller kanske äta det under en tid och se. Min pappa har även pronaxen utskrivet, så snott en eller två men treo har märkligt nog alltid funkat.

Hade i samma veva nässelfeber, (fick avliva min hund, så tror jag fick ett anfall, lite panik och annat) så fick utskrivet det och tydligen skulle det hjälpa musklerna att sluta krampa och därför de skrev ut det var för att man inte kunde bli beroende.

Sen ville urologen skicka mig till en psykolog. Det var sista gången jag satte min fot där. Jag är inget psykfall jag har bara jävligt ont typ haha.

Jag hade aldrig ont innan vid orgasm och liknande, men upplever också smärta efteråt och ibland inte. Dock tror jag det är en väldigt bra övning då det smörjer "gångarna".

Har alltid ont vid sex med exempelvis då mitt ex, men på egen hand mindre ont.

Värme har också varit en räddare i nöden för mig, har en värmedyna samt en "ull dyna" jag köpte på en resa med thermo tours. Sover dagligen med den.

Låter intressant med massagedyna. Ska börja med yoga och se om det kan lindra också.

Ja sitta på bänkar och annat kallt kan jag inte heller! Märker direkt, helt sjukt. För ont efter en 5-10 minuter ilket är sanslöst. Då tar jag tranbärskapslar direkt.

ja det är viktigt, vare sig man är själv eller i ett förhållande.

Du jag ska tänka på det, tack för tipset! :) och tack för alla svar. Skönt och kunna diskutera med någon som fattar!

http://overleva-uretrit.bloggplatsen.se

Mr X

12 juli 2015 19:29

Det kan nog hända :-)

Nej jag har inte heller gjort någon sådan undersökning. I mitt fall är jag relativt säker på att den är kronisk och jag har inte haft så stor lust att ge mig på de mediciner som finns tillhanda, särskilt inte efter att jag började bli bättre. Jag får absolut skatta mig lycklig som kan vara så symptomfri emellanåt. Håller det sig såhär kan jag leva helt OK.

Att ha ont så stor del av dagen som du har måste vara väldigt kämpigt. Du gör ett kanonjobb som kör på ändå och inte låter det hindra dig desto mer. Det kan hända att du skulle behöva större dos naproxen (på apoteket är det 250 mg men har din far utskrivet pronaxen är de nog på 500 mg vilket motsvarar två tabletter). Man är ju olika, alla mediciner funkar inte lika bra på alla personer.

Måste vara jobbigt att ha ont under sex också. Finns det något som kan lindra det tror du eller är det bara så? Tänker om vissa ställningar eller kanske lite lugnare tempo kan fungera bättre. Det är ju en sån fruktansvärd killjoy att få ont vid orgasm. Det blir också en psykisk grej om du kan förstå hur jag menar.. jag brukar börja tänka redan innan att kommer det bli skönt nu eller göra ont utav helvete?

Men man får försöka se saker så positivt som möjligt :-) Känns desto bättre de gånger det inte gör ont eller inte så mycket ont iallafall.

Värmedyna och ulldyna låter väldigt sköna. Kanske vore något för mig också. Enda problemet är egentligen att jag är så varm av mig vanligtvis och aldrig frusen så det är lite svårt att brassa på med en massa värme eller bylta på sig mycket kläder.

Hoppas verkligen att du också kommer bli bättre och bättre med tiden! Och ja det är skönt att kunna diskutera det med någon som har liknande besvär.

 
Maria

Maria

12 juli 2015 20:25

Ja förstår det verkligen.

Första året var nog jobbigast, men sen hittade jag hjälpmedel i vardagen. Är rätt övertygad att något är fel därnere trots gynekolog och läkare säger motsatt. Började märka att jag blev bättre i smärtan när jag hade mens och använde tampong. Ett visst obehag i form av en "slags kittlande" i underlivsområdet försvann och svedan försvann vid urinering. Så sedan dess kör jag på det, tampong och vaselin och på så sätt kan jag fungera rätt normalt och "hugga i" på jobb.

Annars hade jag knappt kunna röra på mig utan att bli tokig, känns som en "vikt".

Testade en tablett för en timmes sen, apotekets variant. Och det är nog första gången som den funkade! Svedan avtog helt. Grymt skönt! Så tack för tipset :)

Ja vid sex så gäller lite olika saker. Mycket glidmedel, mår bäst av långsamt tempo och ställningar såsom missionären och skeden är att föredra. Då man får maximal stimulans.

Mitt ex föredrog hetsigt tempo, mycket "doggy" vilket innebar mer ont för mig. Jag kunde säga till men det glöms rätt fort och man inser hur svårt det är när den ena bara har besvär.

Jag förstår ditt dilemma, det blir en ond cirkel och man drar sig för det istället. Lite så här mår jag bra innan och blir sämre efteråt så tänker jag var det värt orgasmen att ha ont en vecka efter?

Okej! Jag är nog tvärtom haha går här i sommaren med thermo leggings och 4 par strumpor! =)

http://overleva-uretrit.bloggplatsen.se

Mr X

12 juli 2015 21:12

Det är ju jättebra när man kan hitta såna där individuella saker som fungerar för en. Men det blir ju så när man har långvariga problem, man provar sig fram vad som funkar.

Vad bra att Naproxenet verkar hjälpa. Du ser, det fungerar när "Dr X" rekommenderar det haha :-)

Tur iallafall att sådana ställningar funkar hyfsat. Jag tänker att det är ju lite mer intima ställningar man kanske hellre kör i ett förhållande eller ja, jag gör det iallafall. Visst förnöjer omväxling men det var okänsligt av ditt ex att inte ta mer hänsyn. Det var ju inte han som fick lida av smärtan efteråt.

Jag har tur på det sättet att oftast är inte smärtan så ihållande efteråt. Utan det är mest strax innan jag kommer och när jag kommer det kan göra ont. Fast det händer att jag har ont efter också. Jag tror inte det är typiskt för prostatit egentligen så jag vet inte, kan ju hända det är något annat som är fel också.

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Mr X - 20 augusti 2015 22:01


Fast större delen av min skoltid inte var något att hänga i julgranen precis så händer det ändå att jag saknar den ibland. De stunder som var bra, när man släppte allt annat och bara umgicks med sina polare och hittade på en massa tokigheter. Eller d...

Av Mr X - 20 augusti 2015 01:00

Jag känner att jag allra sista tiden har kommit in i en fas där jag ifrågasätter mitt liv och vad jag vill göra med det. Det är en lustig känsla för det är ju lätt hänt att man tänker att "det här är jag och det här är vad jag vill göra". Man tror at...

Av Mr X - 16 augusti 2015 19:15


I helgen har jag mest tagit det lugnt och inte gjort så mycket egentligen.Var en sväng till stranden igår lördag - blir nog en av de sista gångerna det här året gissar jag för snart sätter väl kylan in. Det var en hel del folk där när det var så varm...

Av Mr X - 14 augusti 2015 21:30

Jag har aldrig brytt mig särskilt mycket om mitt utseende. Visst fixar jag med det ibland - och visst händer det att jag ibland kan tänka att jag skulle hellre skulle ha velat se ut på si eller så sätt gentemot hur jag faktiskt gör. Men det är ingen ...

Av Mr X - 12 augusti 2015 19:00

Eller nej, det är jag ju redan. Skulle göra en grej hos läkaren idag och medan jag väl kan ha en förhållandevis lugn inställning när jag är med andra till läkare eller sjukhus så fullkomligt avskyr jag att vara där själv. Och blir stissig och orolig ...

Presentation


Jag bloggar om mitt liv, om sökandet efter kärleken och allt därimellan! (För att förtydliga, det är inte jag på profilbilden)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Omröstning

Vad fastnar du först för hos en kille/tjej?
 Ögonen
 Läpparna
 Händerna
 Rösten
 Kroppen (muskler, mage mm)
 Kroppen (bröst, rumpa mm)
 Fastnar inte direkt. Utan mer personligheten/sättet
 Annat

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18
19
20 21 22
23
24 25 26
27 28 29 30
31
<<< Juli 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards