Mitt liv, sökandet efter kärleken och musiken

Alla inlägg den 28 juli 2015

Av Mr X - 28 juli 2015 21:24

Nu har jag varit och sett Ted 2 med  Elin. Väldigt rolig var den! Svårt att jämföra med originalet men skulle nog vilja säga att den var minst lika bra. Gillar Seth MacFarlanes humor (är även ett stort fan av Family Guy). Så den kan jag rekommendera för er som tänker er att gå på bio i sommar!


 


Jag ska försöka vara och se den nya Terminator också men tar det lite pö om pö.

Sen tog vi en promenad genom stan och bara pratade om allt möjligt.

Hon är verkligen den bästa vän man kan ha och jag är väldigt tacksam för att du finns.


Nu sitter jag ute på balkongen och tänkte lyssna igenom obskyra vinylskivor från 60 & 70-talet. Det finns många guldkorn av mindre kända band och jag vill gärna finna ännu fler. Det är ovanligt lugnt häromkring, inga barn eller tonåringar som är ute och lever rövare, knappt någon människa ute med hunden osv. Måste vara den allra värsta semestertiden just nu förmodar jag. Rätt skönt.



Av Mr X - 28 juli 2015 15:30

Jag tänkte göra ett till inlägg om det övernaturliga innan det får vara bra för den här gången och återgång till det vanliga livet. Idag är det drömmar jag tänkte prata om.


Ända sedan jag var liten har jag då och då haft sanndrömmar. Har kunnat få bitar av information som sedan har passat väl in i det vanliga livet. Ibland har jag vetat att något kommer att ske eller redan håller på att ske utan att det egentligen finns något sätt jag borde ha vetat om det på. Det är ingen förmåga jag kan kontrollera eller direkt använda för att ta reda på saker jag vill utan det ligger bortom min kontroll och kommer slumpmässigt. Ibland handlar det om mig & mitt liv och ibland handlar det om närstående.


 

(Bild lånad från google)


Innan jag berättar mer om drömmar jag haft vill jag dock påpeka att det är väldigt svårt att klassificiera vad som är en sanndröm. Varenda natt drömmer vi ett antal drömmar om alla möjliga scenarion och händelser. Om en person drömmer att ett flygplan störtar och sedan läser i nyheterna en dag eller ett par dagar efteråt att ett plan har störtat behöver det således inte vara en sanndröm utan kan lika gärna vara en ren slump. Ett annat problem är att vi har hela tiden mycket som flyter runt i vårt undermedvetna, saker vi noterat men inte medvetet lagt märke till och ibland kan de dyka upp i drömmar. Det är inte heller sanndrömmar.


För att jag ska se en dröm som en sanndröm måste den ha en ganska tydlig innebörd (även om den kan vara symbolisk ibland), det får inte vara något jag rimligen skulle ha kunnat snappa upp medvetet eller undermedvetet och slutligen ska den såklart besannas. Med tiden har jag fått en viss känsla för när en dröm är mer än bara en dröm.


En av de sanndrömmar jag minns tydligast var den gången jag drömde att en nära släktings man friade till henne. Jag tyckte det var en rätt absurd dröm för de hade väldigt nyligt blivit tillsammans och det fanns inget som tydde på att de skulle förlova sig just då, jag hade inte ens hunnit träffa hennes man än. Dagen efter framåt kvällen ringer hon lycklig och berättar att han friat till henne. Jag svarar då "ja det visste jag redan" lite skämtsamt. Hon blir helt paff och säger "du med??". Det visar sig att en annan släkting hon ringt till också hade vetat om det och haft samma dröm samma natt jag hade den. Min dröm var också relativt specifik, bl.a att han friade till henne på en uteservering vilket också var vad han gjorde. Och det är lite för mycket för att enbart vara en slump i min bok.


Överlag har mina sanndrömmar ofta rört förhållanden & kärlek. Jag har en tjejkompis som flyttade rätt långt bort för några år sedan och blev tillsammans med en kille på den orten. Vi hördes av då och då via telefon och skype och allt verkade rulla på i hennes liv. Fanns inget som tydde på att det inte gick bra. Men så drömde jag en natt att hon kom till mig och var olycklig. Hon ville bli tröstad och berättade att förhållandet inte alls var bra - att han var egoistisk, aldrig lyssnade på henne, inte förstod henne osv. Jag kommer ihåg att jag undrade mycket efteråt om det låg något i det. Ett par månader senare träffades vi när hon kom och hälsade på mig. Och ja, allt spelades i princip ut som i drömmen. Hon berättade i nästan exakt samma ord om att hennes förhållande inte var bra och att han var väldigt självupptagen och jag tröstade henne.


 

När en flickvän jag hade under min gymnasietid hade gjort slut (vi skiljdes åt under vänskapliga förhållanden) visste jag att hon hade träffat en ny veckotals innan hon berättade det för mig. I drömmen höll hon en skylt där det stod "Say or delay" medan hon stirrade envetet på mig och jag tolkade drömmen rätt visade det sig, för i samma veva hon berättade om killen sa hon också att hon inte hade velat säga något först för hon var rädd att det skulle såra mig.


Jag har också ibland haft drömmar om mer materiella saker som t ex förlorade föremål som jag sedan återfunnit på samma plats som i drömmen. Det är praktiskt men ganska sällsynt att jag drömmer om sådant. Några starkare varningsdrömmar kan jag inte direkt komma på just nu att jag har haft. Däremot har jag haft en stark känsla av obehag vid andra tillfällen men det får bli material för ett senare inlägg.


Numera är jag van vid att ha den här typen av drömmar då och då och det är inget jag egentligen reflekterar så mycket över. Men det har både för och nackdelar. Ibland kan man få reda på något som är bra att veta om på förhand. Andra gånger kan drömmar snarare skapa onödig oro därför att man börjar fundera på om något dåligt man drömt kommer att besannas. Och ibland kan man t.o.m få reda på saker man hellre inte hade vetat något om. Därför gör jag inte en så stor grej av det. Försöker att inte tänka så mycket på drömmar jag haft och pratar sällan om dem med någon innan jag vet mer. Ja överhuvudtaget är mina upplevelser inget jag skyltar med vanligtvis för tyvärr blir man lätt sedd som flummig eller lite underlig av folk.


Och så är det ju så att långtifrån alla drömmar besannas ju inte. Jag har som alla andra många drömmar som inte betyder någonting och dessutom tror jag inte att framtiden är skriven i sten utan i ständig förändring och därför är det inte heller sagt att drömmar faktiskt kommer att slå in utan de kanske är ett möjligt utfall av ett flertal olika utfall.


En intressant dröm som har återkommit flera gånger sista månaderna handlar om en kvinna som gör entre i mitt liv. På något sätt har jag fått en stark känsla av att det är någon jag skulle kunna passa väldigt bra tillsammans med. Det finns något bra där, mycket positivitet... Jag tänker inte gå in på detaljer om hur hon ser ut eller hur hon är som person men jag tror  att jag kanske har råkat på henne rätt nyligt för det är en del som stämmer in. Just nu finns det inget direkt som tyder på att det skulle bli något mellan oss men det ska bli spännande att se vad som händer i framtiden. (Och för att förtydliga så är det inte min f.d dejt :-)

Presentation


Jag bloggar om mitt liv, om sökandet efter kärleken och allt därimellan! (För att förtydliga, det är inte jag på profilbilden)

Fråga mig

2 besvarade frågor

Omröstning

Vad fastnar du först för hos en kille/tjej?
 Ögonen
 Läpparna
 Händerna
 Rösten
 Kroppen (muskler, mage mm)
 Kroppen (bröst, rumpa mm)
 Fastnar inte direkt. Utan mer personligheten/sättet
 Annat

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6
7
8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18
19
20 21 22
23
24 25 26
27 28 29 30
31
<<< Juli 2015 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards